2011. július 6., szerda

"Nem kívánom senkitől, hogy csodás dolgot tegyen, de

joggal elvárom mindenkitől, hogy mindig ember legyen."

(Ady)

’’Tudjad, szíved és eszméleted minden erejével tudjad, hogy válságos pillanatokban senkire nem lehet számítani. Nincs rokon, barát, kedves, akit igazán ismersz; a nagy pillanatban mindenki eldobja az álarcot, megmutatja a nyers önzést, s te egyedül maradsz, mikor legnagyobb szükséged lenne arra, hogy melletted álljon valaki, s egy jó szóval, biztató tekintettel segítsen. Többet nem is vársz senkitől; de ezt sem kapod a veszélyben. Élj nyájasan és türelmesen az emberek között, de ne bízzál senkinek segítségében. Neveld magad magányossá és erőssé. Tudjad, hogy soha, senki nem segít. S ne sopánkodj ezen. Ember vagy, tehát nem várhatsz semmit az emberektől; s ez a természetes.’’
Márai sándor


Érezted már, hogy semmi sem biztos az életedben? Vannak olyan erők, amiket nem látunk, csak érzünk! Általában a rosszat előbb megérzed, mint a jót és fel tudsz készülni rá, ha jobban odafigyelsz magadra és környezetedre!
Romba dőlhet az egész életed egy munkahely elvesztése, egy szerelem megszűnése miatt és ezek az események mind akaratod ellenére történnek, és nem tehetsz ellene, mivel nem figyeltél az árulkodó jelekre! Lehet itt az idő, hogy ezek a változások bekövetkezennek az életedben még annak ellenére is, hogy jelen pillanatban romba dönt, de innen lehet csak újra építeni önmagad és az életed!
A változásnak szüksége van arra, hogy te magad is vele változz, hisz semmi sem történik véletlen! Engedd be, de irányítsd magad és eseményeidet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése