2011. december 17., szombat

Hópehelytorta meggyel és szederrel



 Hozzávalók: -1 cs (25 dkg) Hobbits keksz -10 dkg vaj -50 dkg ricotta -50 dkg mascarpone -12,5 dkg cukor -4+2 lap zselatin -citromlé -2 dl tejszín -(fagyasztott) meggy és szeder (mi más télvíz idején?!:-))

 Elkészítés: A szedret és a meggyet szobahőmérsékleten felolvasztom, a levüket felfogom. A kekszet ledarálom, a vajat felolvasztom, majd a kettőt összekeverem és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodom. 200 fokon 10 percig elősütöm. 4 és 2 zselatinlapot külön-külön vízbe áztatok. A mascarponét, ricottát, a cukorral és a citromlével kikeverem. A meggy és szeder levét felmelegítem, majd a 2 levél zselatint kinyomkodom és a lében feloldom, majd a gyümölcsöket belekeverem és kihűtöm. A 4 levél zselatint pici vízben feloldom és hozzákeverek két kanálnyi krémet kanalanként, majd a többi krémhez adom. A tejszínből kemény habot verek és a többi krémhez adom. A krém felét a tortaaljra simítom, rárakom a zselés gyümölcsöt, majd a maradék krémet is rákenem és egy éjszakán át hűtöm. Tálalás előtt kakaóporral megszórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése