2011. október 30., vasárnap





"Soha nem tudjuk értékelni azt, amink van, csupán akkor, ha már elveszítettük. Akkor kezd el hiányozni nekünk."         Sofia Lundberg


„Tehát vége...
Sosem láthatlak többé...
Sosem ölelhetlek többé...
Sosem foghatom a kezedet többé...
Sosem símogathatom meg az arcodat többé...
Egyvalamit tehetek: szerethetlek örökkön-örökké.”



Hiányzik az érzés,mit melletted éreztem.
Hiányzik az idő,mit veled tölthettem.
Hiányzik amit adtam,s amit cserébe kaptam.
Hiányoznak az emlékek és a veled töltött gyönyörű szép percek..


3 dolog, amit csak édesanyád halála után tanulsz meg

Egy anya elvesztése óriási veszteség az életben, hiánya és a maga után hagyott űr fájdalma egy életen végigkísér. Vannak dolgok, amelyek természetesnek tűnnek amíg ő velünk van, és vannak dolgok, amelyekre igazán csak az ő halála után eszmélünk rá.

1. A gyász nem folytonos és nem kizárólag csak könnyekkel fejezhető ki Valaki, aki fontos volt számunkra, elment. A szívünk darabokra törik. Ilyenkor a gyász természetes, de mind különbözőképen gyászolunk. A gyász megnyilvánulhat mint düh, bánat, önhibáztatás, félelem, és néha mint béke. Ez kiszámíthatatlan és igen, néha fárasztó.
 Ahogy az idő telik, a könnyeket fokozatosan felváltja a félelem, a düh vagy a harag, amelyek mind az elszenvedett veszteségre vezethetőek vissza.
 Annak ellenére, hogy sok időn keresztül próbálunk nem beszélni róla – akár családon belül sem –, mindig lesznek olyan helyzetek, amikor önkéntelenül bár, de újra szembesülünk a hiányával és a fájdalommal, amit ez okoz – ha egy barát kérdez róla, ha valaki arról mesél, hogy az édesanyjával ebédel délután, ha eljön anyák napja, vagy akár az, ha a menyasszonyi ruhát nélküle kell kiválasztani. A gyász a mély szeretetből ered, amelynek sosincs vége. Csak megtanulunk összehangolódni mindazokkal az érzésekkel, amelyeket ez kivált belőlünk, ugyanakkor tudatosítani a szeretetet, a fájdalmat, a veszteséget.

 2. Nincs pótlék, nincs helyettesítő Egy anyát senki nem helyettesíthet. Mindenki a maga módján szereti édesanyját, aki törődik velünk, ha betegek vagyunk, legjobb tudása szerint irányítja életünket, meghallgat és feltétel nélkül szeret minket.
 Egy anya számára mindig a gyermeke áll az első helyen. És ezt mi érezzük. Tudjuk, még akkor is, ha ezt ő nem mondja. Kilenc hónapon át vigyáznak ránk mielőtt megszületünk, majd az első találkozáskor az öröm könnyei között ölelnek át védelmező karjukkal. Így köszöntenek a világon. A világon senki nem helyettesítheti azt a személyt, aki talán jobban szeretett önmagánál.
 Az öröm a szemében, amikor találkozunk, az ölelésre nyíló karjai, a fájdalom a szemében, amikor elbúcsúzunk tőle, mind arra emlékeztetnek, hogy mennyire szeretett minket. Ezeket a tulajdonságokat másokban is próbáljuk felkutatni – keressük azt a meleg szeretetet, a ragyogást, az együttérzést és azt a kedvességet, amely édesanyánkból sugárzott, a kedves szavakat és az erős karaktert. Néhányat ugyan megtalálhatunk másokban, de mégsem lesz senki, aki őt helyettesíthetné. Mert ő semmilyen formában nem helyettesíthető.

 3. Mindig lesznek, akik szeretni fognak téged, és mindig lesznek, akiket szerethetsz A családtagok és barátok mindig szeretni fognak. Talán nem tudják teljes mértékben pótolni a lelkünkben tátongó űrt, de mégis érdemes kinyújtani a kezünket feléjük. Talán nehéz újra kinyitni az ajtót a világ előtt és beengedni azokat, akik még mindig velünk vannak és még mindig szeretnek minket, de talán ott áll valaki, aki arra vár, hogy szerethessen minket, s akinek szüksége van a szeretetünkre.
 Ott van egy édesapa, ott vannak a barátaink, akik törődnek velünk, ott van az életünk párja, aki a végsőkig hajlandó támogatni szeretetével. A család, a barátok rengeteg lelki erőt képesek önteni belénk, ezért nem szabad őket eltaszítani magunktól. Ha vannak, akiket szerethetünk, az jelenti az igazi lelki gyógyulást egy ilyen veszteség után. A szeretet adása több szeretet áramlását idéz elő életünkben.
 Édesanyánk az első az életben, aki megtanítja, hogy mi az igazi szeretet. Az ő tiszteletére nekünk az a feladat jutott, hogy továbbítsuk ezt a szeretetet, amerre csak tudjuk.                             Forrás



Nézd fenn az égen,hogy ragyognak a csillagok.
Hullanak a könnyeim tudod,hogy fáj nagyon.
Ha itt lennél kérdeznéd mi bajom,
csak annyit mondanék hiányzol nagyon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése